Online Platform

Program at a Glance

Program at a Glance

Program Download

Topics
T01 Nucleation and Inception T08 Cavitation in Marine Propeller
T02 Bubble Dynamics and Bubbly Flows T09 Cavitation in Fluid Machinery
T03 Advanced Computational Modeling T10 Cavitation Induced Noise and Vibration
T04 Sheet and Cloud Cavitation T11 Cavitation Control and Supression
T05 Tip Vortex Cavitation T12 Cavitation in Biology and Bioengineering
T06 Supercavitation T13 Sonochemistry and Sonoluminescence
T07 Cavitation Erosion T14 Advanced Measurement Techniques
Time(KST) Day 1 (May 10)
Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Z6 Z7 Z8
10:00 PM

CAV2021
Opening, Announcement

10:05 PM
10:10 PM
10:15 PM
10:20 PM
10:25 PM
10:30 PM Break (5 min.)
10:35 PM Keynote Speech (I)
Computations of Compressible Cavitating Flows:
Numerical Methods and Engineering Applications

Prof. Chongam Kim
(Seoul National University, Korea)
10:40 PM
10:45 PM
10:50 PM
10:55 PM
11:00 PM
11:05 PM
11:10 PM
11:15 PM
11:20 PM Break (5 min.)
11:25 PM T11-1 T02-1 T13-1 T03-1 T09-1 T06-1 T07-1 T08-1
11:30 PM
11:35 PM
11:40 PM T11-2 T02-2 T13-2 T03-2 T09-2 T06-2 T07-2 T08-2
11:45 PM
11:50 PM
11:55 PM Break (10 min.)
12:00 AM
12:05 AM T11-3 T02-3 T13-3 T04-1 T09-3 T06-3 T07-3 T08-3혻
12:10 AM
12:15 AM
12:20 AM T11-4혻 T02-4혻 T13-4혻 T04-2혻 T09-4혻 T06-4혻 T07-4혻 T08-4혻
12:25 AM
12:30 AM
Time(KST) Day 2 (May 11)
Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Z6 Z7 Z8
10:00 PM T01-1혻 T02-5혻 T03-3혻 T04-3혻 T05-1혻 T06-5혻 T07-5혻 T08-5혻
10:05 PM
10:10 PM
10:15 PM T01-2혻 T02-6혻 T03-4혻 T04-4 T05-2혻 T06-6혻 T07-6혻 T08-6혻
10:20 PM
10:25 PM
10:30 PM Break (5 min.)
10:35 PM Keynote Speech (II)
Large-eddy Simulation of Turbulent Cavitating Flows

Prof. Krishnan Mahesh
(University of Minnesota, USA)
10:40 PM
10:45 PM
10:50 PM
10:55 PM
11:00 PM
11:05 PM
11:10 PM
11:15 PM
11:20 PM Break (5 min.)
11:25 PM T01-3혻 T02-7혻 T03-5혻 T04-5혻 T05-3혻 T06-7혻 T07-7혻 T08-7혻
11:30 PM
11:35 PM
11:40 PM T01-4혻 T02-8혻 T03-6혻 T04-6혻 T05-4혻 T06-8혻 T07-8혻 T08-8혻
11:45 PM
11:50 PM
11:55 PM Break (10 min.)
12:00 AM
12:05 AM T01-5혻 T02-9혻 T03-7혻 T04-7혻 T05-5혻 T09-5혻 T07-9혻 T14-1혻
12:10 AM
12:15 AM
12:20 AM T01-6혻 T02-10혻 T03-8혻 T04-8혻 T05-6혻 T09-6혻 T07-10혻 T14-2혻
12:25 AM
12:30 AM
Time(KST) Day 3 (May 12)
Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Z6 Z7 Z8
10:00 PM T01-7혻 T02-11혻 T02-12혻 T03-9혻 T14-3혻 T09-7혻 T07-11혻 T12-1혻
10:05 PM
10:10 PM
10:15 PM T01-8혻 T02-13혻 T02-14혻 T03-10혻 T14-4혻 T09-8혻 T07-12혻 T12-2혻
10:20 PM
10:25 PM
10:30 PM Break (5 min.)
10:35 PM Keynote Speech (III)
Numerical Prediction of Cavitation Erosion
Using a Fully Compressible Fluid Model
Including Wave Dynamics in Nanosecond Time Scales

Dr. Steffen Schmidt
(Technical University of Munich, Germany)
10:40 PM
10:45 PM
10:50 PM
10:55 PM
11:00 PM
11:05 PM
11:10 PM
11:15 PM
11:20 PM Break (5 min.)
11:25 PM T10-1혻 T02-15혻 T02-16혻 T03-11혻 T14-5혻 T09-9 T07-13혻 T12-3혻
11:30 PM
11:35 PM
11:40 PM T10-2혻 T02-17혻 T02-18혻 T03-12혻 T14-6혻 T09-10혻 T07-14혻 T12-4혻
11:45 PM
11:50 PM
11:55 PM Break (10 min.)
12:00 AM
12:05 AM T10-3혻 T02-19혻 T02-20혻 T03-13혻 T14-7혻 T09-11 T07-15혻 T12-5혻
12:10 AM
12:15 AM
12:20 AM T10-4혻 T02-21혻 T02-22혻 T03-14혻 T09-12혻 T07-16혻 T12-6혻
12:25 AM
12:30 AM
Time(KST) Day 4 (May 13)
Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Z6 Z7 Z8
10:00 PM T03-15 T02-23혻 T02-24혻 T04-9혻 T05-7혻 T10-5혻 T12-7혻 T09-13혻
10:05 PM
10:10 PM
10:15 PM T03-16혻 T02-25혻 T02-26혻 T04-10혻 T05-8혻 T10-6혻 T12-8혻 T09-14혻
10:20 PM
10:25 PM
10:30 PM Break (5 min.)
10:35 PM Keynote Speech (IV)
Cavitation Instabilities of Pumps:
From Linear Analysis to Experimental Observations

Prof. Satoshi Watanabe
(Kyushu University, Japan)
10:40 PM
10:45 PM
10:50 PM
10:55 PM
11:00 PM
11:05 PM
11:10 PM
11:15 PM
11:20 PM Break (5 min.)
11:25 PM T03-17혻 T02-27혻 T02-28혻 T04-11 T05-9혻 T10-7혻 T12-9혻 T09-15혻
11:30 PM
11:35 PM
11:40 PM T03-18혻 T02-29혻 T02-30혻 T04-12혻 T05-10혻 T10-8혻 T12-10혻 T09-16혻
11:45 PM
11:50 PM
11:55 PM Break (10 min.)
12:00 AM
12:05 AM T03-19혻 T02-31혻 T02-32혻 T04-13혻 T09-17혻
12:10 AM
12:15 AM
12:20 AM T03-20혻 T02-33혻 T02-34혻
12:25 AM
12:30 AM

Subject to change.
KST = UTC+09:00

Time Zones during the Symposium

Location Opening / Live Discussion
Daejeon, Korea 10:00 PM
Europe 3:00 PM
Sydney, Australia 11:00 PM
Los Angeles, USA 6:00 AM
Mexico City, Mexico 8:00 AM
New York, USA 9:00 AM